Een juridische ontleding: 
Wat mag wel, wat mag niet, 
wat zou moeten mogen?

15:15 – 16:00 Kleine Zaal 

Moderator: Marijn Kingma
Panelleden: Bindu de Knock (Crosslink Legal), Sem Bakker (Muzikant en Backstage Legal) en Vijay Kanhai (DJ, producer, oprichter Soulsearching)

Twee juristen en een muzikant analyseren een AI-geproduceerd muziekstuk en bespreken de juridische kaders die van toepassing zijn. Wie bezit de rechten op een AI-gecomponeerd nummer? Is het bedenken van een prompt een vorm van een creatieve keuze? De muzikant deelt bovendien zijn ervaringen en uitdagingen bij het werken met AI. Deze sessie biedt waardevolle inzichten in wat wettelijk verantwoord is en hoe de muziekindustrie zich kan aanpassen aan de snel veranderende technologie.

Bindu De Knock

Bindu De Knock is een advocaat gespecialiseerd in muziek-, entertainment- en intellectueel eigendomsrecht. Haar internationale praktijk richt zich op het adviseren en vertegenwoordigen van professionals in de creatieve industrie. Ze schreef twee boeken: ‘Noot voor Noot’ (2015) en ‘The All-Round Musician’ (2021), waarin ze haar juridische en muzikale expertise combineert. Naast haar werk als advocaat is Bindu musicus, producer en podcasthost.

Sem Bakker

Sem Bakker is sinds 2010 advocaat in Amsterdam. Zijn expertise strekt zich met name uit op het gebied van arbeidsrecht, intellectueel eigendomsrecht en privacyrecht. Vanaf 2021 werkt hij samen met een juridisch collectief onder de naam Backstage Legal. Sem heeft een grote interesse voor complexe maatschappelijke (juridische) vraagstukken, waaronder AI en de klimaatcrisis. Naast advocaat is Sem ook popmuzikant. Met zijn (niet meer bestaande) band Caesar speelde hij vier keer op ESNS, drie keer op Lowlands en twee keer op Pinkpop.

Vijay Kanhai

Ook bekend als DJ Chief, is producer, oprichter van Soulsearchin, en met meer dan 2 decennia ervaring en honderden miljoenen gecombineerde streams een grondlegger en veteraan. Een van de hoogtepunten van zijn carrière is zijn werk op Wu Tang Clan’s single copy album “Once Upon a Time in Shaolin”. Soulsearchin stond aan de basis van artiesten als Mr. Probz en Naaz en hij is momenteel Joshua J aan het helpen ontwikkelen tot internationale superster. Hij gaf tevens zeven jaar les aan de Herman Brood academie. Door altijd te vernieuwen kwam hij in 2020 in aanraking met AI. Vijay is een futurist die door zijn ervaring met popmuziek ingewikkelde nieuwe tech makkelijk te begrijpen maakt voor een grote groep mensen

Marijn Kingma

Marijn Kingma is advocaat en partner bij Höcker Advocaten in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in het informatierecht, met een focus op auteursrecht en mediarecht, en een speciale belangstelling voor algemeen belang zaken. Marijn werkt voor uiteenlopende cliënten, waaronder collectieve beheersorganisaties, mediabedrijven, uitgevers, softwareontwikkelaars en ngo’s. Ze is lid van de Commissie Auteursrecht (adviescommissie ministerie van Justitie), redactielid van het tijdschrift Auteursrecht, actief lid van verschillende nationale en internationale (specialisatie) verenigingen en organisaties, en ze treedt regelmatig op als spreker of moderator op congressen. Volgens de juridische gids Legal500 noemen haar cliënten Marijn “a force of nature, made entirely of conviction and determination.”